DOLAR 34,1301 -0.03%
EURO 38,0677 0.39%
ALTIN 2.889,400,15
BITCOIN 21660670,08%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

16:27

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Ülkemizde Sıkı Tedbirler Alınmalıdır

Ülkemizde Sıkı Tedbirler Alınmalıdır

ABONE OL
Mart 27, 2024 13:23
Ülkemizde Sıkı Tedbirler Alınmalıdır
1

BEĞENDİM

ABONE OL

LONDRA, 20 Mart (Reuters) – İngiliz hükümeti , gelecek nesillere tütün satışını yasaklayarak gençler arasında sigarayı kademeli olarak bırakma sözünü yerine getirmek için Çarşamba günü parlamentoya bir yasa tasarısı sunacak .
Tütün ve Elektronik Sigara Yasa Tasarısı, değiştirilmeden kabul edildiği takdirde, dünyanın en sıkı tütün karşıtı yasalarından biri olacak ve bu yıl 15 yaşını dolduran veya daha küçük çocukların yasal olarak tütün satmasını engelleyecek.
Hükümet, sigara içmenin suç sayılmayacağını, bu nedenle şu anda yasal olarak tütün satın alabilen kişilerin gelecekte bunu yapmasının engellenmeyeceğini söyledi.
Muhafazakar Başbakan Rishi Sunak yaptığı açıklamada, “Çocuklarımız için daha iyi bir gelecek inşa etmek istiyorsak, sağlıksızlık, engellilik ve ölümün tamamen önlenebilir en büyük nedeni olan sigarayla mücadele etmemiz gerekiyor.” dedi.
Eleştirmenler, hareketin “muhafazakâr olmadığını” söylüyor ve eski başbakan Liz Truss, iktidar partisinin yasaya karşı oy kullanacaklarını söyleyen birkaç üyesinden biri.
Muhalefete rağmen yasanın muhalefetteki İşçi Partisi’nin de tedbiri destekleyeceğini öne sürmesiyle geçmesi bekleniyor.
Ülkemizde de daha sıkı tedbirlerin alinmasi dilegimizle.

Hülya TURHAN

SOSYOLOG

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.