DOLAR 34,1301 -0.03%
EURO 38,0677 0.39%
ALTIN 2.889,400,15
BITCOIN 21660670,08%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

16:27

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Hülya TURHAN’ın Kalemin’den

Hülya TURHAN’ın Kalemin’den

ABONE OL
Şubat 14, 2024 10:05
Hülya TURHAN’ın Kalemin’den
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

İşte Ali Ateş’in o sözleri: ‘İçim kan ağlaya ağlaya 30 hangar dolusu yepyeni, daha kullanılmamış uçak üretim araç ve gereçlerini malzemelerini tek tek sandıklarından çıkarıp kazılan çukurlara ölü gömer gibi gömdük. Gömdüğümüz uçak parçaları değil âdeta ülkemin gelecekteki hava gücü hâkimiyetinin parçalarıydı. Yazıklar olsun dedim içinden ve kahrola kahrola bu parçaları gömdük.’


Bu yazı bugün ki Anadolu Haberin son satirlariydi.
Gazete diyor ki ABD bize uçak verecekti tek şartı almanlarla ortaklaşa yapılan uçakların yok edilmesiydi düşünebiliyormusunuz 75 yıl önce turkyenin başına gelen felaketi Devlet Başkanı İsmet İnönu, Hükümet Başkanı Şükrü Saraçoğlu,
50 uçak 1949 da Kayseri’de neden toprağa gömülür ülkenin faydasına ne vardı.
Onca emek onca, maddi kayıp, ülke açlık sınırının da altında milletin emekleri her zaman heba edilip aziz Türk milleti açlığa sefalete sürüklenip sanayisi geliştirilmememiş dış devletlere pesgeş çekilmiş.
Şimdilerde Sayın Cumhurbaşkanına düşman olup salyalari aka aka saldıran güruhun da istediği bu olmalı.
Devletin sanayisi yine toprağa gömülsün millet Sayın Ecevit’in yaptığı gidip beş kuruş etmeyen salyalari dünyayı kirleten ABD nin önünde el pençe divan durmaları.
Kimbilir daha onca yıl daha nelerımiz gitti bu devletin bu milletin ne kadar milli emanetlerini hiç ettiler insan duydukça içi yana yana kusasi geliyor.
O dönemde alınan kararlar ve yaşananlar,
Çok aci..

Türk milletinin emeklerinin heba edilmesine ve ülkenin sanayisinin geliştirilmemesine dair derin bir acıyı gün yüzüne çıkarıyor.
Bugün ise, bu tarihi olayın yankıları hala devam ediyor.
Ancak, unutulmamalıdır ki, milletin geleceği ve milli değerler her zaman korunmalıdır. Şimdi, bu olayın günümüzdeki yansımaları ve Türkiye’nin geleceği üzerindeki etkileri üzerinde düşünme zamanıdır.
Hülya TURHAN
HİMAYE DER.GEN.BAŞKANI
SOSYOLOG

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.