DOLAR 34,1301 -0.03%
EURO 38,0677 0.39%
ALTIN 2.889,400,15
BITCOIN 21660670,08%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

16:27

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

İlham Aliyev’in ilk resmi gezisi Türkiye Cumhuriyetine oldu

İlham Aliyev’in ilk resmi gezisi Türkiye Cumhuriyetine oldu

ABONE OL
Şubat 19, 2024 09:47
İlham Aliyev’in ilk resmi gezisi Türkiye Cumhuriyetine oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu gün -19 Şubat 2024 tarihinde  Ankara’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev arasında  görüşme yapılacaktır.  Baku.Ws  haber sitesi  Report  basın kuruluşunun haberine dayanarak, haberin Türkiye Cumhurbaşkanlığı  İletişim Başkanlığı tarafından  yayıldığını vurgulamak gerekir.   Görüşmenin Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayında Azerbaycan Başkanını Erdoğan’ın  resmi törenle karşılayarak başlayacağı  belirtmiştir.

Karşılamanın ardından önce  devlet Başkanları arasında ikili  görüşme yapılıp, devamında  açık görüşmeye geçileceği belirtilirken,  görüşmede Cumhur başkanlarının iki ülke arasındaki ilişkilerin tüm yönleri ile ele alınacağı, ve de işbirliğinin daha da derinleştirilmesi yönünde konulara değinileceği,  fikir alış verişinin yapılacağı bildirildi.  İki taraflı ilişkilerle birlikte güncel bölgesel ve uluslar arası konular tartışılacak ve bu görüşmenin ardından da İ. Aliyev ile R.T. Erdoğan birlikte basın açıklaması yapacaklar.

Ziyaretin sonunda Türkiye Cumhurbaşkanının daveti üzerine Aliyev’in şerefine akşam yemeği ziyafeti  düzenlenecektir.

İlham Aliyev  Erdoğanın daveti üzerine Türkiye’ye yaptığı bu ziyaret İ.Aliyev’in  7 Şubatta tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra ilk yurt dışı gezisi olduğunu dikkatlere sunmak gerekir.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.